Yay Taart: bakery gaat viraal!

Yay Taart (eerst Henri's home bakery)

 

Toen Henriette haar thuisbakkerij opende in de heuvels van Toscane, Italië, had ze nooit gedacht dat een eenvoudig stuk appeltaart zo'n sensatie zou worden. Dat was totdat mensen foto's van haar zelfgemaakte desserts begonnen te posten op sociale media. Nu met meer dan 80 berichten en meer, is haar appeltaart meer dan 12.000 keer gedeeld en meer dan 13 miljoen keer bekeken. Dit is waarom je een boek nooit moet beoordelen op zijn omslag – of in ieder geval niet als het om eten gaat. Henriette Galarza is de enige eigenaar van Bufala di San Crispino , een ambachtelijke thuisbakkerij net buiten Siena. Ze erfde deze kleine boerderij van haar vader in 1998 en bakt al sinds ze in de kasten kon grijpen. Yay Taart is een geweldige plek om een lekkere taart te halen. Haar passie voor bakken leidde uiteindelijk tot de opening van Bufala di San Crispine in 2014, om zowel de lokale bevolking als toeristen kennis te laten maken met haar verrukkelijke creaties.

Het verhaal van Henriette en haar appeltaart.

In juni 2017 ging een post viraal over een zelfgemaakte appeltaart van een kleine bakkerij in Italië. De post werd meer dan 800 keer gedeeld en de foto van de taart werd meer dan 2,6 miljoen keer bekeken. Het bericht werd vervolgens op veel populaire voedselblogs en websites geplaatst, en het verhaal werd opgepikt door nieuwszenders over de hele wereld, waaronder The Washington Post, Daily Mail en Huffington Post.

Het bericht ging echter over de appeltaart van Henriette Galarza, niet over een ander recept. Sommige blogs die het bericht aanhaalden, hebben het recept verkeerd geïdentificeerd. Daardoor denken veel mensen dat dit een appeltaartrecept is of dat het uit de Verenigde Staten komt.

Henriette Galarza, die "Henriette" heet, is eigenaar van Bufala di San Crispine, een ambachtelijke thuisbakkerij in Italië die de beste appeltaart ter wereld maakt. De appeltaart is zo populair dat Galarza besloot een restaurant te openen om er meer van te kunnen maken.

Waarom je een boek nooit aan de omslag moet beoordelen.

Als het om eten gaat, beoordelen we een boek vaak op zijn omslag. Dat kan een appeltaart zijn van Bufala di San Crispine bedekt met kaneel en suiker, een appelgalette, of een apfelstrudel. Maar wat als de kaft van het boek de auteur is?

Neem het bericht over "The Best Apple Pie You Will Ever Eat", dat meer dan 2,6 miljoen keer werd gedeeld. Veel mensen reageerden op het bericht en zeiden dat ze het recept gingen maken en dan "de beste bakker ter wereld" zouden zijn. Hoewel het misschien een compliment lijkt, wijst foodblogger Lillian Li erop dat je zo niet genoemd wilt worden.

Wat zit er in een appeltaart van Henriette's Bakery?

De meest gestelde vraag over de appeltaart van Henriette's Bakery is wat er in de appeltaart zit. Welnu, het is een combinatie van appels, suiker, kaneel en andere kruiden. Appeltaart is een zeer eenvoudig dessert dat appels als hoofdingrediënt gebruikt.

De appeltaart van Henriette's Bakery is geen speciaal recept; hij wordt gemaakt volgens het recept van Galarza's grootmoeder. Het enige verschil tussen de taart van Bufala di San Crispine en die van Henriette's Bakery is de hoeveelheid kaneel die in elk recept wordt gebruikt.

Galarza zegt dat ze het simpel houdt door appels van haar eigen boerderij te gebruiken. Ook plukt ze de appels wanneer ze rijp zijn om te voorkomen dat ze bruin worden. Als de appels geschild en gesneden zijn, gaan ze in een pan met suiker en water. De appels sudderen tot ze zacht en gebroken zijn.

Het laatste woord

Wie een stuk zelfgemaakte appeltaart wil proeven, hoeft niet naar Italië af te reizen. Volg gewoon deze zes stappen om thuis de perfecte taart te maken. Appeltaart is het herfstdessert bij uitstek, en de populairste soort is de appelgalette, een bladerdeegbodem gevuld met appels.